مباني فلسفي و روش‌شناسي اقتصاد

کتاب مباني فلسفي و روش‌شناسي اقتصاد» منتشر شد

این اثر با تلاش دکتر محمدجواد توکلی دانشيار گروه اقتصاد موسسه اموزشي و پژوهشي امام خميني  به سفارش گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به رشته تحریر درآمده است.

كتاب مباني فلسفي و روش‌شناسي اقتصاد با هدف ارائه اخرين دستاوردها در زمينه فلسفه اقتصاد و فلسفه اقتصاد اسلامي  نوشته شده است. در نگارش اين كتاب تلاش شده تا مباحث نوین فلسفه اقتصاد با بیانی شیوا و روان برای دانشجویان، اساتید و محققان اقتصاد و اقتصاد اسلامي تبیین گردد. یکی از ویژگی‌های برجسته این اثر توجه هم‌زمان به مباحث فلسفه اقتصاد و فلسفه اقتصاد اسلامی است.  در این بررسی رویکردی تطبیقی در مقایسه مباحث فلسفه اقتصاد متعارف و فلسفه اقتصاد اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است. در اين اثر، به صورت مجزا مباني معرفت‌شناسي، هستي‌شناسي و ارزش‌شناسي اقتصاد متعارف و اقتصاد اسلامي مورد بررسي قرار گرفته است. علاوه بر اين مباحث روش‌شناسي اقتصاد متعارف و اقتصاد اسلامي نيز مورد بررسي قرار گرفته است.
مباحث کتاب «مبانی فلسفی و روش‌شناسی اقتصاد» در قالب ۹ فصل و در 4 محور كلي  مبانی معرفت‌شناختی، هستی‌شناختی و  ارزش‌شناختی اقتصاد و همچنین روش‌شناسی اقتصاد تنظيم  شده است. فصل اول كتاب به  چیستی و کارکرد مبانی فلسفی و روش‌شناسی اقتصاد پرداخته است. در فصل دوم، مباني معرفت‌شناختي اقتصاد ارائه شده است. فصل سوم، به مباني معرفت‌شناختي اقتصاد اسلامي اختصاص دارد. فصول چهارم و پنجم به ترتيب مباني هستي‌شناختي اقتصاد و مباني هستي‌شناختي اقتصاد اسلامي را ارائه كرده‌اند. در فصول ششم و هفتم نيز مباني ارزش‌شناختي اقتصاد متعارف و اقتصاد اسلامي مورد بحث و بررسي قرار گرفته است. و بالاخره، فصول هشتم و نهم به ترتيب به روش‌شناسي اقتصاد و روش‌شناسي اقتصاد اسلامي اختصاص يافته است.
کتاب حاضر بر اساس سرفصل‌های مصوب آموزش عالی برای درس «مبانی فلسفی و روش‌شناسی اقتصاد» در دوره کارشناسی اقتصاد تدوین شده است. در نگارش کتاب تلاش شده که نه تنها سرفصل‌های مصوب پوشش داده شود؛ بلکه مباحث تکمیلی نیز به اختصار وارد شود. هرچند کتاب برای دوره کارشناسی اقتصاد نوشته شده شده؛ ولی مباحث ارائه شده  برای دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری اقتصاد و رشته‌های مرتبط  نیز قابل استفاده است. اساتید و محققان اقتصاد و اقتصاد اسلامی می‌توانند با مطالعه این کتاب با دستاوردهای جدید در حوزه مطالعات فلسفه اقتصاد آشنا شوند. برای این منظور از کتاب‌ها و مقالات لاتین دسته اول که توسط اساتید برجسته فلسفه اقتصاد در جهان نوشته شده، استفاده شده است. مطالعه مباحث اين كتاب مي‌توان كمك‌كار محققان اقتصادي در تدوين نظريات اقتصادي بومي و اسلامي باشد.
اين كتاب در 360 صفحه و به قيمت 40 هزار تومان  توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه http://www.rihu.ac.ir منتشر شده است. براي تهيه اين كتاب به اين ادرس مراجعه كنيد: