خدمات علمي مرحوم دكتر محمد جمال خليليان

مرحوم حجه الاسلام و المسلمين دكتر محمد جمال خلیلیان اشکذری ۲۰شهریور ۱۳۴۱ در اشکذر یزد چشم به جهان گشود. وي پس از گذراندن مقطع دبيرستان؛  تحصیلات حوزوی را  از سال ۱۳۵۶ در یزد شروع كرد. وی بعد از پیروزی انقلاب ‌اسلامی در سال 1358 به حوزه علمیه قم رفت و تا سال ۱۳۶۴ دوره سطح را به پایان رساند. ايشان همزمان از سال ۱۳۵۹ ‌دوره معارف و فلسفه موسسه در راه حق را نیز گذراند. وی از سال ۱۳۶۸ در کنار درس خارج فقه و اصول دوره کارشناسی و ‌سپس کارشناسی ارشد رشته اقتصاد را گذراند و در سال ۱۳۷۵ از پایان نامه خود دفاع كرد. ايشان  از سال ۱۳۷۶ در کنار دروس ‌حوزوی مقطع دکترای اقتصاد را شروع و در اوائل سال ۱۳۸۳ از رساله دكتري خود در زمینه شاخص های توسعه اقتصادی از ‌دیدگاه اسلام با راهنمايي مرحوم دكتر حسين عظيمي دفاع كرد. وي در طول جنگ هشت‌ساله تحميلي، بارها به عنوان بسيجي عازم جبهه‌هاي نبرد حق عليه باطل شد.
دكتر خلیلیان به عنوان دانشيار گروه اقتصاد  موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و قائم مقام گروه، علاوه بر  تدريس در موسسه، در ساير دانشگاه‌ها و مراكز علمي، دانش‌جويان و دانش‌پژوهان بسياري را تربيت كرد. عضويت در  شورای علمی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، عضويت در شورای عالی تدوین برنامه پنجم توسعه، عضويت در ستاد تلفیق و کارگروه مشترک فرهنگی برنامه پنجم توسعه، همکاري علمی با معاون اول رییس جمهور در دولت نهم، شرکت در کارگروه تدوین منشور جمهوری اسلامی ایران، تالیف ۵ عنوان کتاب در حوزه اقتصاد اسلامی،  و نگارش مقالات علمي متعدد در زمينه اقتصاد اسلامي از جمله افتخارات و فعالیت‌هایی است که وی طی بیش از نیم قرن زندگی از خود به جای گذاشت.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد